Preguntes freqüents

Requisits família nombrosa

Es consideren famílies nombroses a a totes les formades per:

-Un o dos cònjuges o tutors amb tres o més fills, siguen comuns o no.
-Un o dos cònjuges o tutors amb dos fills, comuns o no, en el cas que almenys un siga discapacitat o no puga treballar.
-Dos cònjuges o tutors, quan tots dos estiguen discapacitats o un d’ells tinga un grau de discapacitat igual o superior al 65% o no puga treballar, amb dos fills.
-El pare i la mare que no conviuen junts en virtut d’una sentència o acord de divorci o separació, encara que habiten en unitats familiars independents, amb tres o més fills que depenguen d’ells econòmicament.
-El pare o la mare amb dos fills quan un dels cònjuges ha mort.
-Dos o més germans orfes de tots dos progenitors, que convisquen amb un tutor, o models d’acolliment o guarda, però no depenguen econòmicament d’aquest.
-Tres germans orfes de tots dos progenitors, o dos si un d’ells és discapacitat, que depenguen econòmicament entre si.

En tots els casos, els fills han de ser menors de 21 anys, llevat que siguen discapacitats o no puguen treballar. L’edat pot ampliar-se fins als 25 per raons d’estudis o perquè el rendiment de la seua activitat laboral no sobrepassa el Salari Mínim Interprofessional.

Què són les famílies nombroses especials?

Es consideren així les formades per cinc o més fills, quatre si almenys tres procedeixen de part o algun model d’adopció o acolliment múltiples; i *tambien en el cas de les famílies de quatre fills la renda dividida dels quals pel nombre de membres de la unitat familiar no supere el 75% del SMI.

LLEGIR L’ARTICULE COMPLEThttps://vlc.masdedos.org/noticias-familias-numerosas-valencia/861-ayuda-para-familia-numerosa-en-valencia-y-requisitos-necesarios.html

¿Qué es Más De Dos Familias Numerosas de Valencia?

Què és MásDeDos Famílies Nombroses de València?
*MásDeDos Famílies Nombroses de València és una associació sense ànim de lucre, fundada en 2005, l’objectiu del qual és AJUDAR a les famílies nombroses valencianes i defensar els seus interessos a tots els nivells.

*MásDeDos és soci fundador de la Federació Valenciana de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana, i membre de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses. Igualment, forma part de la Confederació Europea de Famílies Nombroses.

En *MásDeDos, t’ajudarem a tramitar el carnet que expedeix la GVA, així com beques i ajudes de les Administració dirigides a les famílies nombroses. Així mateix, organitzem nombroses activitats de caràcter gratuït per a tota la família. També disposem de PLA + FAMÍLIA on “Ser Més, et costarà menys” amb més de 1000 empreses que realitzen descomptes i promocions per als nostres socis.

No ho dubtes i associa’t a *MásDeDos

MÁS INFORMACIÓN 

Per què i com podria fer-me soci/a de Más De Dos?

Perquè “La unió fa la força”. Quantes més famílies formem part de *MásDeDos, major serà la nostra capacitat de negociar davant les Administracions i entitats, per a fer valdre els nostres drets i col·locar a la família nombrosa en el lloc que ha d’ocupar en la societat. La quota anual es de 30€

Asóciate y disfruta de todas las ventajas

Quins avantatges tinc associant-me?

Quins avantatges tinc associant-me?
En *MásDeDos oferim a les famílies associades diferents serveis i avantatges, orientades a les seues principals necessitats.

Assessorament i informació integral: Sobre ajudes, drets, avantatges o legislació, a través d’atenció telefònica, enviaments postals o la nostra revista, pàgina web, *newsletter, e-mail o xarxes socials.
Serveis de formació: organitzem congressos i cicles formatius, sobre diferents temàtiques d’interés per a les famílies de MAS DE DUES, estant obertes al conjunt de la societat.
Serveis de conciliació: A través de la Federació Autonòmica col·laborem a l’ESCOLA CONCILIA *XL durant tots els períodes vacacionals escolars. Les famílies de MAS DE DUES compten amb importants descomptes en elles.
Activitats i eixides d’oci: Al llarg de l’any organitzem concursos, sortejos, jornades lúdiques i diferents eixides familiars d’oci, per a compartir experiències amb altres famílies.
Busque-oferisc: facilitem el contacte entre les famílies que busquen o ofereixen ocupació, material infantil, vehicles, una casa o el seu temps.
Solidaritat: en col·laboració amb l’Associació DNI, ajudem a milers de famílies nombroses amb necessitats especials.
Descomptes privats: Al costat d’aquests serveis, es pot accedir a múltiples descomptes en més de 1000 entitats o comerços de tota Espanya.

Quant costa associar-se?

Quant costa associar-se?
Associar-se a *MásDeDos només costa 30€ a l’any. És a dir, 2,5€ al mes.

La teua aportació és molt important perquè només amb el suport de milers de famílies nombroses podrem continuar treballant i lluitant perquè cada vegada tingueu més i més beneficis.

L’ajuda dels 1200€ anuals en la renda, els descomptes al tren, EMT, vols, llum, aigua, gasolineres, cinemes, parcs d’oci, perfumeries, concessionaris, centres mèdics, assegurances, supermercats…. només s’aconsegueix amb el vostre suport, perquè junts l’aconseguirem.

Com tramitar el Carnet digital de SOCI de MES DE DOS

Com tramitar el Carnet digital de Família Nombrosa

 

Per a tramitar el carnet digital de família nombrosa ASSOCIADA, MES DE DUES FAMÍLIES NOMBROSES DE VALÈNCIA te’l posa fàcil!

OPCIÓ 1: *Llamanos al 962025978 o al 647440275.

*OPCION 2: Segueix aquests passos:

 

1. Punxa *AQUI, i *FIJATE A dalt A la DRETA, has de clicar on posa Iniciar Sessió.

2.Introduir el vostre usuari i contrasenya. L’usuari és la vostra adreça de correu electrònic, la contrasenya la vau rebre per correu electrònic en donar-vos d’alta. Si no conserveu el correu amb la contrasenya que se us va enviar, feu clic sobre “Recuperar contrasenya” i us arribarà la nova al vostre correu.

3.Una vegada dins de la vostra zona d’usuari, podeu entrar en les dades dels progenitors o dels fills majors que desitgeu que també tinguen carnet digital en el seu telèfon, perquè tinguen una adreça de correu electrònic posada en el camp “Email per a rebre el carnet digital”. Si no és així, podeu introduir-la ara vosaltres mateixos. (A cadascun heu de posar-li el correu que té en el seu telèfon).

Si desitjàreu afegir nous membres de la família per a rebre el carnet, haureu de comunicar-lo a l’associació, perquè els camps de Nom, Cognoms i DNI sol els pot afegir o modificar l’associació. Si aquestes al dia de la quota, veureu en la part superior una barra verda amb la frase “Pot descarregar el seu carnet digital”, amb una icona al costat. Feu clic sobre ell i apareixerà una finestra amb els membres de la família que tenen email per a rebre el carnet. Seleccioneu els que desitgeu que reben el carnet.

Cada membre de la família indicat rebrà un correu electrònic amb l’enllaç a la targeta; aqueix correu ha d’obrir-se des del telèfon mòbil en el qual es portarà. Tan sols heu de fer clic en l’enllaç rebut, i donar-li a “Afegir” a la targeta que aparega. Es guardarà en l’aplicació *Wallet que porten de fàbrica els telèfons IPHONE. Per als telèfons amb Android recomanem instal·lar abans les aplicacions *PassWallet o *Pass2U, però pots utilitzar qualsevol aplicació que et permeta emmagatzemar i mostrar arxius .*pkpass..

En el revers de la targeta (s’accedeix fent clic sobre la i d’informació de la part inferior) apareixen les dades de contacte de la vostra associació i el nom, cognoms i DNI dels altres membres de la família.
Amb aquesta targeta digital podeu acreditar la vostra condició d’associat com fins ara amb la targeta física, amb l’avantatge de la seua facilitat per a portar-la en el mòbil els membres de la família que es desitgen.

Qualsevol dubte que tingueu no deixeu de telefonar-nos al 962025978

¿Qué es el titol de Familia Numerosa de la Generalitat Valenciana?

Què és el carnet de Família Nombrosa?
A València la possessió del Títol de Família Nombrosa dona dret a un CARNET DE FAMÍLIA NOMBROSA que envia la GENERALITAT VALENCIANA.Es tracta d’un titol d’ús individual, personal i intransferible amb validesa en la Comunitat Autònoma valenciana, que pot utilitzar-se en lloc del Títol per a identificar-se en museus, companyies de transport, etc.

No obstant això, cada entitat que dona dret a l’ajuda o descomptes, podrà sol·licitar el document que considere (títol o carnet).

Quina diferència hi ha entre el carnet de F.N. i el carnet de *MásDeDos?

Quina diferència hi ha entre el carnet de F.N. i el carnet de *MásDeDos?
El carnet de Família Nombrosa de la Comunitat Valenciana és el carnet oficial que acredita la condició de pertànyer a una família nombrosa.

El carnet de MAS DE DOS, t’acredita com a associat i et donarà dret als descomptes privats que té l’associació. Es facilita als titulars de la família i als fills i filles que ho sol·liciten.

Ajudes i avantatges per a les famílies nombroses

AJUDES ESTATALS
CUIDADORA I NETEJA DE LA LLAR
Bonificació del 45% de la cotització a la Seguretat Social en contractar a una persona de suport en la llar (es paga el 65% de la seua Seguretat Social).
En famílies de categoria general (3 i 4 fills) és requisit que treballen els dos pares; en les de categoria especial (a partir de 5 fills) no s’exigeix aquesta condició.
VIATGES AMB TREN I *AUTOBUS
Descompte en RENFE i transport per carretera: 20% en categoria general i 50% especialment. Aqueix descompte s’acumula a uns altres, com la compra de bitllets d’anada i volta.
VIATGES AMB AVIÓ
5% o 10% en vols nacionals.Ja està inclòs en moltes webs com Vueling perquè s’aplique directament en fer la reserva o compra online.
PERMÍS DE PATERNITAT
Permís de paternitat des de l’1 de gener de 2017 és de 28 dies per a tots els pares, amb independència que siguen família nombrosa o no. En el cas de part múltiple el permís s’amplia a dos dies per cada fill a partir del segon.
EDUCACIÓ-COL·LEGIS
Preferència en beques i processos d’admissió (donen punts o pugen el nivell de renda).
Descompte del 50% o exempció total en taxes i preus públics en l’àmbit de l’educació: drets d’examen o matrícules.
MUSEUS I CULTURA
Descompte en entrada a museus i centres culturals de titularitat estatal.
UNIVERSITAT
50% o gratuïtat total de la matrícula universitària en universitats públiques.
NOVETATS DESPRÉS DE LA REFORMA FISCAL 2014
La reforma fiscal de juny 2014 forma part del pla de suport a les famílies espanyoles. Dos punts de la reforma amplien els beneficis per a elles:

Increment dels mínims familiars exempts de tributació: Pel primer fill passa de 1.836 a 2.400 euros.Pel segon puja de 2.040 a 2.700 euros.Pel tercer fill passa de 3.672 a 4.000 euros. L’exempció arriba a 4.500 euros si es tenen quatre fills o més. També s’augmenta l’exempció si els fills són menors de tres anys (de 2.244 a 2.800 euros). A més, si es tenen familiars majors de 65 anys a càrrec, l’exempció passa de 918 a 1.150 euros i a 2.550 euros a partir dels 75 anys. En el cas dels familiars discapacitats l’augment de l’exempció és del 29%.
Creació d’una deducció de 1.200 euros per a contribuents considerats pel Govern com d’especial protecció: famílies nombroses en general i, de manera particular, les famílies nombroses de categoria especial; les famílies que tinguen un fill amb una discapacitat superior al 33% i les famílies que tinguen al seu càrrec un ascendent amb aqueix mateix grau de discapacitat. Tots ells rebran una deducció de 1.200 euros, acumulable en el cas que una família reunisca diversos d’aquests supòsits.

AJUDES AUTONÒMIQUES
Imposats
Desgravaments en el tram autonòmic de la renda.
Rebaixa del 7 al 4% en l’impost de transmissions patrimonials (depén de cada comunitat autònoma).
Bonificació en l’Impost de Béns immobles (IBI). Això depén de cada ajuntament i sol estar condicionat a la renda familiar, el valor cadastral de l’habitatge i/o nombre de fills.
Aigua
Descompte en la factura de l’aigua (depén de cada ajuntament i comunitat autònoma, segons siga l’empresa que gestiona l’aigua, però pot arribar al 20%).
Transporte
EMT (només empadronats a València).
Esports
Descompte en instal·lacions esportives (depén de cada ajuntament i oscil·la entre un 10 i un 50%)
Beneficis socials:
Carnet *Jove, Reconeixement del dret a la justícia gratuïta.
Ajuda ulleres:
Només per a xiquets menors de 6 anys. Prem ací.
Tots els descomptes
Per a veure totes les empreses que mostren descomptes prem ací.

Quin és el meu número de soci?

El carnet de soci presenta una numeració partida en 4 sèries. La primera sèrie correspon al codi de l’associació; la segona és el teu número de soci; la tercera sèrie és la corresponent a la base interna de la *FEFN, i l’última correspon al nombre de fills/as.

Acords d’empreses amb famílies nombroses

Eres una empresa i vols fer un acord amb el Col·lectiu de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana?

És molt fàcil! Existeix un pla nacional denominat PLA + FAMÍLIA en el qual participen més de 1.000 empreses que fan costat al col·lectiu de famílies nombroses. En el cas de la Comunitat valenciana l’acord marc és el següent:

L’empresa realitza un descompte per a les famílies nombroses i realitza una donació de 30€ únicament una vegada, i la Federació Autonòmica a través de les seues associacions promociona aquest acord a través dels diferents canals de comunicació; això és, web, butlletí, i Guia d’Avantatges que s’edita i imprimeix anualment i que a més es distribueix entre les més de 8.000 famílies associades.

Per a realitzar aquest acord únicament cal emplenar aquest formulari i enviar-nos-el juntament amb el teu logotip a l’adreça gestion@masdedos.org

Gràcies per la teua col·laboració. Perquè junts, tots guanyem!

Pot associar-se qualsevol persona a *MásDeDos?

Pot associar-se qualsevol persona a *MásDeDos?
Podran pertànyer a l’Associació, aquells que estiguen en possessió del Títol de Família Nombrosa o l’hagen estat, (pares i fills), residisquen a la província de VALÈNCIA. Per a això diferenciem les següents categories:

Socis de ple dret: aquells que complint els requisits anteriors siguen majors d’edat i tinguen capacitat d’obrar.

Socis voluntaris: aquells que complint els requisits anteriors, sent menors d’edat i majors de 14 anys, necessiten per al seu ingrés l’autorització dels seus representants legals.

Socis protectors: podran pertànyer a l’associació aquelles persones, físiques o jurídiques, que vulguen fer costat a l’associació fent alguna donació, puntual o periòdica, sense que tinguen una altra participació social en aquesta.

Què és el sistema d’estandardització de la renda familiar?

Es tracta d’un sistema que pondera la renda familiar segons el nombre de membres i la seua composició (*monoparentalidad, nombre de fills, discapacitat, etc).

Amb això, es busca esmenar la injustícia que subjau en el fet d’establir els mateixos límits d’accés per renda a una famílies de tres membres que a una amb cinc o set.

COM CALCULAR-HO?

El calcule és el resultat de dividir la renda familiar (base imposable general mes la base imposable d’estalvi de l’IRPF) pel coeficient d’equivalència de la unitat familiar.

COEFICIENT D’EQUIVALÈNCIA

Cada fill de la unitat familiar: 0,3

*Algun membre de la unitat familiar amb discapacitat (Igual o major del 33%): 0,3

Amb cònjuge o parella de fet: 0,5

Sense cònjuge o parella de fet: 1,3

Mata de violència de genere: 1,3

Unitat familiar *biparental: 1,0

EXEMPLE

Un matrimoni amb 4 fills sense discapacitat tindrà un coeficient d’equivalència de 2,7

Si la seua renda familiar anara de 40.000€, de cara a una ajuda o bonificació amb topall de renda, amb el sistema de *RFE la seua renda s’establiria en 14.815€

CRITERIS D’ACCÉS

Aquest sistema s’hauria d’aplicar en aquelles ajudes, bonificacions o serveis públics que tinguen en consideració el nivell de renda familiar com a condició d’accés, amb l’objecte d’aconseguira que totes les famílies tinguen els *mimsmos criteris per a *lso casos que hi haja:

-Un únic topall *maxcimo per a accedir a aqueixos serveis, ajudes o bonificacions.

Serveis o ajudes escalades en funció de la renda familiar.

APLICACIÓ

Exemples:

AJUNTAMENTS: Bonificacions en impostos, taxes o preus públics (IBI, plusvàlua, matricules o quotes per a escoles de música, instal·lacions esportives, etc)

DIPUTACIONS: Cultura i joventut: bonificacions i accés a campaments, entre altres. Assumptes socials: accés i ajudes *or discapacitat o dependència. Transport i mobilitat: ajudes al transport.

UNS ALTRES: ajudes per a accés a habitatges de VPO, ajudes per al lloguer, *rehabilirtacion, beques universitàries, serveis medics,

http://laadministracionaldia.inap.es/noticia.asp?id=1138963