Acció social

Baix aquesta marca col·laborem les associacions MES DE DOS – Famílies Nombroses de València i Donem la nostra il·lusió (DNI) per a fomentar el voluntariat i desenvolupar aquests onze programes solidaris:

 

VULL SER VOLUNTARI/A

 

Amb aquest programa ajudem setmanalment amb aliments de primera necessitat a unes 50 famílies.
Aquest programa fomenta la lectura entre les persones més desfavorides. En 2019 vam recollir un total de 1312 contes i novel·les infantils, que van ser donats posteriorment a 4 biblioteques de col·legis i 192 famílies.
Aquest programa naix per a contribuir al fet que les xiquetes i xiquets en situació de risc d'exclusió disposen del material escolar necessari per a aprofitar el seu pas per les aules i, després, a casa, puguen afermar l'aprés en el col·legi. En 2019 repartim 85 motxilles amb material escolar a xiquets i xiquetes que estudien 3r, 4t i 5é d'Educació Primària.
En aquest programa recollim joguets nous durant els mesos d'octubre i novembre per a repartir en Nadal. El pasat any vam fer somriure a 506 xiquets i xiquetes d'edats compreses entre els 2 i els 17 anys.
Este programa recoge y suministra, a las familias que acrediten esa necesidad, productos de limpieza del hogar y de higiene personal (adecuados estos últimos a la edad de los miembros de la familia). En 2019 se han beneficiado de este programa 85 familias / 431 personas.
El programa Passet a passet té per objecte ajudar a famílies en situació complicada, subministrant-los calçat adequat a l'edat dels membres de la família. En 2019 repartim 403 parells de sabates i es van beneficiar 124 famílies diferents.
Programa encaminat a fomentar el voluntariat mediambiental i la cura de la naturalesa. Va dirigit als estudiants (ESO, Batxillerat i Universitat) i les seues famílies. S'organitzen eixides periòdicament per a recollir plàstics en platges i zones muntanyenques de la nostra província.
En aquest programa els voluntaris busquen a primera hora del matí a les persones que dormen al carrer per a conversar amb ells una estona, mentre els conviden a un café amb llet i a desdejunar.
En aquest programa, des del nostre rebost solidari —gestionat per personal voluntari—, ajudem tots els mesos al fet que xicotets i majors puguen fer tres menjars al dia, subministrant-los els aliments adequats. L'any passat es van beneficiar d'aquest programa una mitjana de 312 persones al mes.
A través d'aquest programa recollim equips informàtics de segona mà, cedits per empreses, i els reparteix entre famílies sense recursos o associacions d'acció social que el sol·liciten pel seu treball. L'any passat vam repartir 28 ordinadors i 2 impressores. ESPORT SOLIDARI Des d'aquest programa impulsem diferents iniciatives per a fomentar la pràctica de l'esport en família, el voluntariat esportiu i altres accions solidàries relacionades amb l'esport: carrera 5K solidaris per a ajudar a famílies d'Àfrica, recollida de material esportiu…
Des d'aquest programa impulsem diferents iniciatives per a fomentar la pràctica de l'esport en família, el voluntariat esportiu i altres accions solidàries relacionades amb l'esport: carrera 5K solidaris per a ajudar a famílies d'Àfrica, recollida de material esportiu…